Casa Augsburg
Casa Augsburg

Obiective turistice

Situat in Municipiul Campina, la 7 km distanta de, Castelul Iulia Hasdeu a fost inaltat intre anii 1893-1896 de marele nostru istoric, scriitor, filolog si folclorist Bogdan Petriceicu Hasdeu, pentru a eterniza memoria fiicei sale.

Cunoscut si sub numele de Templul Spiritului , castelul din Campina adaposteste Muzeul B.P. Hasdeu, unde vizitatorii pot admira tablouri semnate de Nicolae Grigorescu si un numar mare de piese de mobilier care au apartinut familiei Hasdeu, fotografii si documente originale, manuscrise, editii princeps ale cartilor savantului, etc.


Situat de asemenea in Campina, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu a fost amenajat in casa in care pictorul a trait ultima parte a vietii sale si a fost pus la dispozitia publicului larg in 1957.Grigorescu, pictorul de suflet al romanilor, a ales acest oras pentru aerul sau patriarhal si mai ales pentru imprejurimile de o inegalabila frumusete, care au constituit de altfel un izvor de inspiratie permanenta.

 

Muzeul gazduieste in atelierul de lucru al maestrului numeroase tablouri si schite din toate perioadele creatiei sale (Barbizon, Razboiul de Independenta, Perioada Alba). Circa 100 de tablouri sunt prezentate aici intr-un cadru autentic original, evocand atmosfera inceputului de veac.


Monument din sec. al XVIII-lea, situat in centrul comunei Brebu, Complexul Arhitectural Medieval Brebu este alcatuit din trei edificii: o clopotnita de 27 m inaltime, Casa Domneasca si o biserica – manastire, adevarate bijuterii arhitectonice in stil Brancovenesc.

 

În prezent, in Casa Domneasca se afla un muzeu de istorie, ce prezinta documente din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, privind situatia economica, social-politica si culturala a ?arii Romanesti.

Colectia mai cuprinde piese deosebite de arta plastica si decorativa: icoane vechi, vesminte, costume boieresti din catifea cu fir de aur si argint, podoabe si bijuterii de epoca.Toate aceste obiecte confera multa autenticitate expozitiei, datorita raritatii si valorii lor.

Tot aici sunt expuse si cateva carti vechi, considerate carti de capatai pentru efortul de intocmire a unui sistem legislativ autohton, cum ar fi: “Pravila de la Govora” din anul 1640 si “Îndreptarea Legii”, tiparita la Targoviste in anul 1652.


Biserica veche a Manastirii Crasna, terminata de zidit in 1828 si de pictat in 1832 (Scoala Tatarascu ) a fost ctitorita de boierul Constantin Dinu Parlogea, devenit ulterior staretul manastirii (care pe atunci purta numele de Izvoarele,dupa numele comunei invecinate, Izvorani).

 

De atunci si pana astazi, acest lacas a cunoscut o permanenta inflorire, obstea numarand peste 30 de monahi.

Traseul spre Manastirea Crasna dureaza intre doua ore si jumatate si trei ore din orasul Slanic Prahova cu trecere prin Grosani, satul Schiulesti si Valea Crasnei. Întoarcerea se poate face si pe drumul forestier spre Maneciu Ungureni.


Atestata documentar incepand cu anul 1562,comuna Telega se afla in partea de vest a judetului Prahova, la aproximativ 10 km distanta de CASA AUGSBURG.

 

Relieful variat ( cu numeroase vai si valcele strabatute de ape curgatoare), deosebit de frumos indiferent de anotimp, clima moderata cu ierni blande si veri calduroase, pot oferi nenumarate motive de vacanta.

Un punct de atractie pentru turisti il reprezinta lacurile sarate provenite din fostele ocne de sare. Ele au fost amenajate atat pentru bai de agrement, cat si pentru tratamente balneoclimaterice.


Statiune balneoclimaterica, unde se afla Muntele de Sare (unic in lume) si cea mai mare salina din Europa, Slanic Prahova este locul ideal pentru petrecerea vacantei.

 

Trasee turistice in Slanic Prahova:
Muntii Grohotis: aici se poate ajunge pornind din orasul Slanic Prahova pe mai multe trasee marcate, in intervale cuprinse intre 3 si 5 ore.
Piatra Verde, se poate vedea si din centrul Slanicului, iar pentru a se ajunge la aceasta cariera de piatra se trece prin Grosani si apoi pe drumul asfaltat ce leaga Slanicul de Valenii de Munte;
Plimbari de aproximativ 30 minute se pot face la izvoarele cu ape sulfate, calcice, cloro-sodice din apropierea orasului: Fantana Rece-Sub Cetate, Fantana lui Dusman, Fantana Gogon.